UITZENDING MAANDAG 4 JUNI OM 20.00 UUR (op deze pagina)

Je hebt autisme, maar je wilt liefst zo ‘normaal’ mogelijk overkomen. Dus observeer je mensen, probeer je hun sociale gedrag te begrijpen en kopieer je dat. Zodat je geaccepteerd wordt en mee kunt doen met anderen. Maar ’t kost wel veel moeite en je kunt er doodmoe van worden.

Sociale camouflage is het thema van AutismeTV op 4 juni a.s. Aanleiding is een recente presentatie van Dr. Will Mandy van de University College Londen over dit onderwerp tijdens de INSAR local community conference in Amsterdam op 9 mei 2018 in samenwerking met UVA en de twee academische werkplaatsen Reach-Aut en SamenDoen.

We hebben deze lezing opgenomen en die kan hierboven bekeken worden. Klik in het midden op de foto. De voordracht was in het Engels, we hebben we ‘m nog niet ondertiteld, maar wel alvast online gezet.

Wat is camouflage? Wat levert het op en wat zijn de consequenties? Is er verschil tussen mannen en vrouwen. Will Mandy deed hier onderzoek naar en vertelt hierover in zijn lezing. Bij AutismeTV gaan we we verder praten over dit onderwerp met onze gast klinisch psycholoog Els Blijd-Hoogewys. Ze is betrokken bij diverse onderzoeken onder andere over Autisme bij Vrouwen.

We gaan ook ervaringen uit onze community bespreken en hopen op veel reacties de komende weken.

Graag ontvangen we mails via: redactie@autismetv.nl

Privacy staat bij ons hoog in ’t vaandel en we zullen altijd contact opnemen voordat we er iets mee doen.