Een vervolgopleiding doen met autisme is best een lastige stap. De ‘veilige’ middelbare school wordt achtergelaten en een onbekende school komt er voor in de plaats. Een MBO bijvoorbeeld. In deze uitzending aandacht voor het begeleidingsproject KAIRO op de MBO Rijn IJssel in de regio Arnhem.

We volgen in deze uitzending de student Sybren. Hij heeft autisme en is in september 2016 begonnen op het Rijn IJssel, studierichting Zorg. Hij krijgt begeleiding vanuit het project KAIRO dat staat voor Kennisontwikkeling Autisme in Regulier Onderwijs. Kairo is een project vanuit het dr. Leo Kannerhuis en inmiddels zijn zo’n 50 studenten met autisme begeleid.

In dit programma horen we wat de succesfactoren zijn om een vervolgopleiding te doen met autisme. Sybren komt aan het woord, de ouders van Sybren en de begeleider op het MBO. Tamara Pere-Verhoef is de centrale gast en vertelt over de wijze waarop ze begeleiding geeft vanuit KAIRO. En dat is soms best lastig: je wilt een jongere niet teveel ‘pamperen’, maar net voldoende steun bieden om zelfstandig verder te kunnen.

AutismeTV maandag 15 januari 2018 – 20.00 uur