Uitgezonden op 4 juni 2018

Sociale camouflage is het thema van de uitzending van AutismeTV uitgezonden op 4 juni. Deze uitzending is te bekijken door hierboven te klikken.

Aanleiding is een recente presentatie van Dr. Will Mandy van de University College Londen over dit onderwerp tijdens de INSAR local community conference in Amsterdam op 9 mei 2018 in samenwerking met UVA en de twee academische werkplaatsen Reach-Aut en SamenDoen. We hebben deze lezing opgenomen en die kan op ons YouTube-kanaal bekeken worden.  Fragmenten zijn te zien in onze uitzending hierboven.

Je hebt autisme, maar je wilt liefst zo ‘normaal’ mogelijk overkomen. Dus observeer je mensen, probeer je hun sociale gedrag te begrijpen en kopieer je dat. Zodat je geaccepteerd wordt en mee kunt doen met anderen. Maar ’t kost wel veel moeite en je kunt er doodmoe van worden.

Wat levert sociale camouflage op en wat zijn de consequenties? Is er verschil tussen mannen en vrouwen. Bij AutismeTV gaan we we over dit onderwerp met onze gast klinisch psycholoog Els Blijd-Hoogewys. Ze is betrokken bij diverse onderzoeken onder andere over Autisme bij Vrouwen.