WEBINAR 15 SEPT 20.00 UUR

Ieder mens verwerkt continue prikkels: wat je ziet, hoort, ruikt of voelt. Dat zijn zintuigprikkels. Maar je hebt ook nog hersenprikkels: gedachten, emoties en taal.

Is jouw prikkelbalans in evenwicht dan kost het je weinig moeite om nieuwe prikkels te verwerken en hier passend op te reageren. Ben je overgevoelig dan ervaar je al snel stress. Ben je ondergevoelig dan heb je sterkere prikkels nodig om in actie te komen.

Bij veel mensen met autisme is de prikkelbalans niet in evenwicht. Het wordt nog problematischer als er ook nog sprake is van een verstandelijke beperking. Daarover gaat deze uitzending van AutismeTV.

De aanleiding is de lancering van een hele mooie website over het vinden van een prikkelbalans. We gaan uitgebreid deze site bespreken en laten zien. De site is het resultaat van een jarenlang onderzoek met als titel: De sensatie van een goed leven.

We hebben drie gasten in ons programma die over het onderzoek en site vertellen:

Jeanette Landsman – projectleider onderzoek – UMCG

Marieke Werkman – promovendus onderzoek – UMCG

Bernadette Wijnker – eindredacteur website

Wie heeft baat bij dit programma? Eigenlijk iedereen die meer over prikkels en autisme wil weten. Dat kunnen professionals zijn, ouders, leerkrachten, begeleiders, etc. Speciale aandacht gaat uit naar de doelgroep mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

U kunt zich hieronder registreren