Dinsdag 28 nov 2017 uitgezonden

Relaties en seksualiteit zijn net zo belangrijk voor jongeren met als zonder autisme. Maar door autisme kan het wel wat lastiger worden een relatie aan te gaan en op te bouwen. En dan is er nog de intimiteit en seksualiteit die je onzeker maakt. Hoe leer je dat?

AutismeTV duikt in de wereld van de psychoseksuele interventies en educatie. De uitzending wordt opgebouwd met videomateriaal dat gedraaid wordt op een studiemiddag op 22 november over relationele en seksuele vorming van jongeren met autisme. Deze studiemiddag was snel volgeboekt.

Er komen boeiende sprekers zoals de Amerikaanse Liz Laugeson die de evidence-based interventie PEERS heeft ontwikkeld om relationele vaardigheden te ontwikkelen. Deze interventie wordt veel gebruikt in Amerika en inmiddels ook door verschillende GGZ-organisaties in ons land. Maar ook andere sprekers vertellen over interventies en educatieprogramma’s zoals: ROAD en Lang leve de Liefde en Sextalk.

Fragmenten van de studiemiddag zullen worden besproken in onze uitzending. Ze worden van commentaar voorzien door dr. Kirstin Greaves-Lord, voorzitter van de werkgroep relaties van de Academische Werkplaats Autisme Samen Doen! die de interventies / educatieve programma’s heeft geĆ«valueerd. Kortom: een veelzijdige uitzending over een boeiend onderwerp.