HUMOR EN AUTISME – MAANDAG 1 APRIL 20.00 UUR

Mensen met autisme hebben weinig humor. Dat vooroordeel hebben we te danken aan de Oostenrijkse kinderarts Hans Asperger. Hij beschrijft in 1944 vier jongens met autistische psychopathie. “Een kenmerk van deze kinderen is ook hun humorloosheid”. (Humorlosigkeit)

Daar denkt Chris Verlaan (hierboven) heel anders over. Hij heeft autisme en won onlangs Camaretten. Het oudste cabaretfestival vaan Nederland waar veel gevestigde cabaretiers de basis legden. Chris krijgt de hele zaal plat. Hoezo hebben mensen met autisme geen humor?

Deze uitzending gaat dus over humor, hoe kan t ook anders op 1 april. Met Chris Verlaan als gast. Een gesprek over zijn leven, zijn talent en zijn grappen. Grappen maken over autisme, is dat wel of niet gepast?

Tweede gast is Sibe Doosje. Hij is klinisch psycholoog en seniordocent aan de Universiteit van Utrecht. Hij onderzoekt de positieve psychologie, in het bijzonder humor. Hij is ook eigenaar van het Humorlab. Aan hem de vraag hoe hij aankijkt tegen de ‘humorlosigkeit’ van mensen met autisme…