Mijn zoon heeft autisme

Het is 10 mei 2020, moederdag. We publiceren juist op deze dag een interview met moeder Yvonne. Als eerbetoon aan al die moeders die met autisme dealen in hun gezin. Yvonne heeft zelf autisme en haar oudste zoon (9 jaar) ook. Haar jongste zoon ( 7 jaar) heeft het niet. Hoe gaat het met dit gezin? Hoe zijn ze de afgelopen twee maanden doorgekomen tijdens de coronacrisis.

Twee jaar geleden hebben we Yvonne ook geïnterviewd. Ze vertelde toen dat ze het best zwaar vond om moeder te zijn en ook nog eens een kind te hebben met autisme. Ze voelde zich vaak moe. Dat interview staat ook op ons YouTubekanaal. In maart 2020 ging Nederland op slot als gevolg van het coronavirus. Yvonne en haar man hadden ineens de kinderen iedere dag thuis en minder hulpverlening over de vloer.

Nu, vanaf 11 mei, mogen de kinderen weer naar school en daarmee komt een einde aan een bijzondere periode waarin Yvonne en haar man het gezinsleven opnieuw moesten uitvinden. Hoe is ze dat vergaan? Yvonne wilde wel meewerken aan een videointerview en het resultaat is hier te zien.

Bekijk de uitzending:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *