Daten met autisme

Veel mensen zijn op zoek naar een relatie. Ze daten via websites of gaan uit om iemand tegen te komen. Maar het vinden van een relatie is niet makkelijk, zeker niet als je autisme hebt.

Helaas bestaat er voor daten geen handleiding. Want ieder mens is anders en dus is iedere date weer een nieuwe unieke ontmoeting tussen twee mensen. Maar… je kunt wel ervaringen delen en daar je voordeel mee doen.

AutismeTV heeft twee gasten uitgenodigd die uitgebreid vertellen hoe zij het daten aanpakken. Het zijn Jasper Vink en Mandy Verleijsdonk. Beiden hebben autisme, zoeken een partner en hebben veel ervaring.

Jasper heeft naar eigen zeggen meer gedate dan hem lief is, maar vond nog niet de ware. Het wordt lastiger naarmate de relatie zich ontwikkelt, is zijn ervaring. Mandy Verleijsdonk heeft er niet zo’n probleem mee als een man een stereotiep beeld van autisme heeft. ,,Maar hij moet wel bereid zijn dat bij te stellen.”

Dit openhartige gesprek is vooraf opgenomen. Vanaf 19.00u maandagavond 15 november is deze op YouTube terug te kijken.

Bekijk de uitzending: